Energetska obnova zgrada podrazumijeva primjenu mjera energetske učinkovitosti u svrhu poboljšanja energetskog svojstva zgrade. Energetskom obnovom zgrade ostvaruju se uštede električne i toplinske energije, smanjuju se troškovi za energiju te se povećava ugodnost boravka i rada u zgradama.

Pod pojmom energetska obnova podrazumijeva se povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, zamjena vanjskih prozora i vrata te zamjena ili unaprjeđenje sustava grijanja/hlađenja, ali i mjere korištenja obnovljivih izvora energije. Odabir mjera ovisi o energetskom stanju i vrsti zgrade, načinu njenog korištenja te o lokaciji, a idealno je primijeniti više mjera kako bi se osigurao njihov sinergijski učinak i značajnije smanjenje potrošnje energije.

 

ZAŠTO ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA?

-zgrade troše više od 40% ukupne potrošnje energije
-većina zgrada u Hrvatskoj pripada energetskom razredu E, F ili G
-energetskom obnovom smanjuje se potrošnja energenata
-energetskom obnovom štedi se do 60% na režijama
-smanjuje se emisija ugljičnog dioksida

Izrađujemo projekte za energetsku obnovu obiteljskih kuća, stambenih i višestambenih zgrada, javnih i društvenih zgrada po uvjetima natječaja Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okolišta, te natječajima Zagrebačke županije.

Ukoliko niste sigurni da li Vam treba energetska obnova, koliko je isplativa, na koje se natječaje možete prijaviti i slično - slobodno nas kontaktirajte za besplatnu ponudu i savjetovanje: KONTAKT

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više možete saznati ovdje.

Za nastavak pregleda i korištenja web stranice kliknite ovdje: