Skip to main content

USLUGE

Energetske obnove

Energetska obnova zgrada podrazumijeva primjenu mjera energetske učinkovitosti u svrhu poboljšanja energetskog svojstva zgrade. Energetskom obnovom zgrade ostvaruju se uštede električne i toplinske energije, smanjuju se troškovi za energiju te se povećava ugodnost boravka i rada u zgradama.

Pod pojmom energetska obnova podrazumijeva se povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, zamjena vanjskih prozora i vrata te zamjena ili unaprjeđenje sustava grijanja/hlađenja, ali i mjere korištenja obnovljivih izvora energije. Odabir mjera ovisi o energetskom stanju i vrsti zgrade, načinu njenog korištenja te o lokaciji, a idealno je primijeniti više mjera kako bi se osigurao njihov sinergijski učinak i značajnije smanjenje potrošnje energije.

ZAŠTO ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA?

Zgrade troše više od 40% ukupne potrošnje energije većina zgrada u Hrvatskoj pripada energetskom razredu E, F ili G energetskom obnovom smanjuje se potrošnja energenata energetskom obnovom štedi se do 60% na režijama smanjuje se emisija ugljičnog dioksida

Izrađujemo projekte za energetsku obnovu obiteljskih kuća, stambenih i višestambenih zgrada, javnih i društvenih zgrada po uvjetima natječaja Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okolišta, te natječajima Zagrebačke županije.