Skip to main content

USLUGE

Projektiranje dvorana

Vrste dvorana

Jednonamjenska

Dvorana, jednonamjenska ili višenamjenska, centralno je mjesto kulturnih zbivanja u mnogim mjestima. U većim gradovima dvorane daju prepoznatljivost i šarm, prostor za stvaranje talenata i njihovo prikazivanje.

Multifunkcijska ili višenamjenska dvorana

To su dvorane mahom u manjim gradovima i općinama, koje su otvarane unutar društvenih domova, domova kulture, pučkih učilišta i sličnih jedinica koje su dašak kulture u malim sredinama. Upravo zato se takve dvorane koriste za sve – kazališta, kina, koncerte, priredbe, predstave, skupove, predavanja, izložbe… S druge strane opet imamo dvoranu koju smo projektirali za Visoko učilište Algebra, te je njihova definicija multifunkcije potpuno drugačija. Takvim dvoranama je potrebno pregrađivanje, sajmeni prostor, prostor za predavanja, timski rad, natjecanja…

Takve dvorane treba dobro prilagoditi svim namjenama. Zato uvijek pristupamo detaljnoj analizi i upoznavanju sredine u kojoj radimo. S ravnateljima ili koordinatorima prođemo njihov kalendar iz prethodnih godina, pa razgovaramo i o budućim planovima. Tako najbolje pronalazimo dominantnu funkciju, a sve ostale se kompromisno prilagođavaju.

Projektiranju pristupamo cjelovito. Započinje se snimkom prostora i analizom konstrukcije. Izrađujemo idejno rješenje koje prilagođavamo projektnom zadatku i uvjetima koje traže investitori i aktualni zakoni.

Glavnim i izvedbenim projektom rješavamo sve do detalja. Projekt obuhvaća i scensku tehniku, sustave audio i video opreme, projekt akustike, analize i kontrole, a svemu dodajemo po potrebi i brendiranje. Dokumentaciju prilagođavamo javnoj nabavi, a radove nadziremo projektantski i stručno.