Skip to main content

Interijer PJR Consulting

Više o projektu

  • PROJEKT: Interijer PJR Consulting
  • LOKACIJA: Zagreb
  • PROGRAM: poslovno
  • STATUS: realizirano
  • BRUTO POVRŠINA: 300m2
  • GODINA: 2023.

Uredi konzultantske tvrtke PJR nalaze se unutar poslovnog kompleksa u Gradišćanskoj ulici. Ovim prostorom dominira suvremena klasika. U uređenju je korišteno mnogo klasičnih elemenata pri čemu je glavni fokus bio na funkcionalnosti prostora. Suvremenim detaljima, materijalima, dekoracijama i opremom prostor je dobio duh sadašnjeg vremena, no opet u dovoljnoj dozi da ostane ugodan i topao za borava. Srce ureda predstavlja velik centralni prostor (nazvan Lounge) u kojem je osmišljeno nekoliko manjih „otoka“ namijenjenih neformalnim sastancima, kraćim druženjima i telefonskim razgovorima s klijentima, ali koji se vrlo lako pretvara u jedinstven prostor za evente poput uredskih partyja, press konferencija i redovnih sastanaka na nivou cijele firme.

Prostorom dominira zaobljeni zid pokriven panelima od mahovine koji djeluje opuštajuće, a taj dojam pojačava i ozvučenje kojim se upravlja s iPada na zidu. Na ovaj vrlo dinamičan prostor, „naslanja“ se i potpuno opremljena kuhinja, a s Lounge-om je povezana kuhinjskim otokom koji u sebi „krije“ čak i praktičnu rashladnu vitrinu za vino. Kako se radna (i gotovo kućna) atmosfera ne bi previše narušavala, dvije sale za sastanke nalaze se u prednjem dijelu prostora. U predprostoru se nalazi ured Odjela administracije i udobna mini „čekaonica“ iz koje će vas uvesti u neku od sala za sastanke: Blue – veliku elegantnu u kojoj prevladava plava boja i koja je svojom površinom dovoljna čak i za održavanje edukacija s manjim brojem polaznika ili Green – udobnu manju s naglašenom zelenom bojom, stvorenu za neformalnije sastanke. Cjelokupni projekt od same ideje do realizacije trajao je godinu dana, a u njega su, osim partnera i dobavljača, intenzivno bili uključeni Odjel administracije i Odjel marketinga, ali su svojim prijedlozima i idejama doprinijeli svi PJR-ovci. Naposlijetku, oni su ti koji se u njemu moraju osjećati ugodno i produktivno.

Budući da je ured bio samo mali djelić velikog gradilišta čitave zgrade, bilo je izazovno uklopiti se u brzu gradnju i predvidjeti stotine koraka unaprijed, i to u vrlo kratkom roku.