Skip to main content

Strukovni obrazovni centar Zelina

Više o projektu

  • PROJEKT: Srednjoškolski strukovni obrazovni centar
  • LOKACIJA: Sveti Ivan Zelina
  • PROGRAM: obrazovna, javna namjena
  • STATUS: izvođenje 2021.
  • BRUTO POVRŠINA: 460m2
  • GODINA: 2021.

ZADATAK
Srednja škola Dragutina Stražimira u Svetom Ivanu Zelini upisuje učenike u programe za poljoprivrednike, agrotehničare, gimnazijalce, ali i strukovna zanimanja kao što su stolar, automehaničar, električar, plinoinstalate i slično. Postojeća školska zgrada nema potrebni prostor da bi se zadovoljili uvjeti za obavljanje stručne prakse, kao ni za naprednu edukaciju učenika. Nova dogradnja sadržavati će potreban prostor za sve učenike zanatskih smjerova.

KONCEPT
Zanatska i obrtnička zanimanja su manje atraktivna mladim učenicima, a potreba za takvom radnom snagom je sve veća. Od suvremenog radnika traži se stručnost i educiranost u različitim područjima, a jedno od onih koji će zasigurno u budućnosti razviti je i područje energetike i ekologije. Zgrada strukovnog obrazovnog centra biti će energetski učinkovita, niskoenergetska gospodarska zgrada, opremljena suvremenim sustavima za upravljenje i gospodarenje zgradom, koji će istovremeno biti prezentacijski elementi novog centra za suvremeno opremanje zgrada.

Hightech zgrada sa smart home upravljanjem biti će najbolji edukativni element za buduće majstore, mehaničare i električare. Oblikovanje našeg projekta srednjoškolskog strukovnog obrazovnog centra koji na elegantan, moderan i suvremen način prezentira najsuvremenije smart home sustave mladim učenicima tako da se nastava održava u high tech školskoj zgradi, a strukovna zanimanja ponovno postaju atraktivna i interesantna.