Skip to main content
Objavljeno:

Prezentacija referentnih projekata na AF-u

U okviru 9. zagrebačkog energetskog tjedna u srijedu, 9. svibnja 2018. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Građevinskim fakultetom, održan je cjelodnevni seminar „Energetski dan Arhitektonsklog i Građevinskog fakulteta“. Predviđena su predavanja stručnjaka o najnovijim temama u području energetski učinkovite i održive arhitekture novogradnje i obnove, prezentacije projekata i ostvarenja, novih energetski učinkovitih proizvoda za graditeljstvo te otvorenje izložbe i prezentacije radova međunarodnog studentskog natječaja Saint-Gobain, Isover na lokaciji u Dubaiju.

Našu tvrtku i reference unutar službenog programa predstavio je arhitekt Robert Gradečki sa predavanjem “Energetski učinkovita novogradnja i obnova – upotreba termovizije i ispitivanja zrakopropusnosti”. U predavanju su korišteni osobno prikupljeni podatci nastali u projektiranju i nadziranju radova na tri različita projekta – Niskoenergetsko naselje A+ Sv. Ivan Zelina, Obiteljska kuća TP Zelina i energetska obnova Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina.

Partner u izradi studija i prezentacije je tvrtka Tesla d.o.o. iz Ivanca koja nam je ustupila testiranja iz područja zrakopropusnosti, kao i termovizijske snimke lokacija potencijalnih toplinskih mostova na spomenutima zgradama.

Predavanja su bila otvorena, namijenjena stručnjacima, studentima i svim zainteresiranim građanima.

Oragnizator stručnog skupa red.prof.art. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh. ističe i ostale teme koje su se prezentirale uz otvorenu diskusiju stručne javnosti: „Zagreb energetski efikasan grad“ (ZagEE) „Napredna energetska obnova – Faktor 10“, „25 godina najbolje prakse pasivne kuće“, „Pasivna kuća klasik, plus i premium“, „Energetski gotovo nulta gradnja (nZEB)“, „Integrirani sustavi obnovljivih izvora energije“ i „Grad Zagreb – PassREg EU projekt – seminari“ i dr. uz stručne diskusije.

izvor podataka: članak Gradimo.hr