Skip to main content
Objavljeno:

Trgovački centar u Sv. Ivanu Zelini

Arhitekt:   Gradečki projekt d.o.o. – Robert Gradečki mag.ing.arh.

  • Marija Gradečki arh.teh., Marijan Balaško d.i.g., Vlasta Binički dipl.ing.arh.

Zgrada:  Zgrada poslovne namjene – trgovački centar sanitarne opreme i keramike

Lokacija: Ulica Vladimira Nazora 79, Sv. Ivan Zelina

Površina: obuhvat cca 2300m2, zgrada 800m2

Godina: 2017.

Unutar samo 5 mjeseci izradili smo i ishodili kompletnu projektnu dokumentaciju za gradnju i rekonstrukciju trgovačkog centra u Sv. Ivanu Zelini. Novi trgovački prostor protezati će se na 800m2 površine, a biti će izložena najsuvremenija sanitarna i kupaonska oprema, sustavi instalacija za vodovod, kanalizaciju, odvodnju i grijanje, kao i kolekcija kvalitetne talijanske keramike.

Koncept – centralni trgovačko prodajni salon sanitarne opreme

Postojeća zgrada se rekonstruira za prihvat novog sustava prodaje, dok se uz nju gradi troetažni armirano betonski skelet. Trgovački centar radi u trostrukom režimu sa prihvatom tri vrste kupaca. Prodaja na veliko, te prodaja asortimana namjenjenog izvođačima odvija se kroz prizemlje i gospodarski ulaz. Privatni kupci i investitori sanitarnu opremu i keramičke pločice mogu razgledati u show room-u organiziranom na prvom katu. Drugi kat s otvorenim krovnim vrtom je rezerviran za profesionalnu prodaju velikim kupcima, posebnim investitorima, te za prezentacije primjene specifične opreme. Koncept korištenja prenešen je na pročelja. Vanjski trgovi, otvaranje izloga, ili pak zatvaranje prostora za minimalni prostor pokazne kupaonice.

Postojeća zgrada rekonstrukcijom se iz C energetskog razreda premješta u energetski razred cijele zgrade. Zgrada je projektirana tako da se maksimalno iskoriste solarni dobitci, a ograniči pregrijavanje. Veliki stakleni izlozi su uvučeni, te zimsko sunce grije staklenu površinu, dok ljetno visoko sunce prozor ostavlja u sjeni. Sustavom podnog grijanja sa modernom dizalicom topline, te djelomičnom rekuperacijom zraka uz korištenje zračnih pregrada ostvarene su velike uštede. Novoprojektirani kompleks je gotovo niskoenergetskog standarda.

Otvorenje i završetak radova očekuje se u drugoj polovici 2017. godine.

Pratite nas za više informacija! Ukoliko tražite arhitekta, na pravom ste mjestu! Zatražite ponudu već danas!  KONTAKT OBRAZAC

FACEBOOK – GRADEČKI PROJEKT d.o.o.